Boomverzorging in Den Bosch

Bomen in de tuin zorgen voor een natuurlijke sfeer, zorgen voor schaduw en maken een rechthoekige tuin wat minder rechttoe rechtaan. Wel moet er natuurlijk genoeg ruimte zijn. Voordat u een boom gaat planten is het dan ook goed om te bedenken hoe groot het type boom wordt en of er dan nog genoeg ruimte is na bijvoorbeeld tien jaar. Een hovenier houdt hier bij een beplantingsplan natuurlijk rekening mee, maar u zelf wellicht niet.

Boom snoeien of rooien

Heeft u een boom die te veel zonlicht wegneem in uw tuin? Of is de boom oud en onveilig geworden? Of te dicht op het huis gegroeid? Dan kunt u in Den Bosch Bleker Gardens inschakelen voor boomverzorging. Afhankelijk van de situatie en uw wensen kunnen we de boom voor u snoeien of rooien. We kunnen u adviseren over de juiste keuze.

Kapvergunning nodig?

Voor het rooien van een boom kan het zijn dat u een vergunning nodig heeft. De vergunning staat bekend als kapvergunning, maar heet officieel “omgevingsvergunning”. U kunt bij uw gemeente navragen of u deze nodig heeft, maar wij kunnen u hierin ook assisteren.